Coolhunts

Bree // Luchtkwaliteit meter voor in huis // Innovatie

Nu we met zijn alle masaal verhuizen naar de stad zijn er een paar problemen die we tegen komen. Één van die problemen is de dalende luchtkwaliteit. Het voorkomen van een slechte luchtkwaliteit is bijna onmogelijk (voor nu dan) dus is het beter om te kijken naar wat we nu kunnen doen om bewoners van een stad te informeren over de luchtkwaliteit binnenshuis. Daar is Bree voor ontworpen. Je zou het een kunstwerk kunnen noemen. Bree “ademt” en meet zo de luchtkwaliteit. Door te kijken naar hoe Bree ademt kun je zien hoe de kwaliteit van de lucht is op dat moment. Daarnaast geeft Bree ook aan als je bijvoorbeeld je verwarming hebt aanstaan en tegelijkertijd je raam open hebt staan.

“When Bree breathes calmly, this indicates good room air quality. Bree shivers when a window is open while the heating is on, making visible impending decrease in comfort and increase in costs. Bree can facilitate enjoyment of clean air by offering breathing exercises for health benefits” Ontwerpers Bree

Bree is ontwikkeld door studenten van TU Delft en was te zien tijdens Dutch Design Week 2018 in Eindhoven. Het mooie aan dit project is dat je mensen informeert over de lucht die zij inademen maar ook dat je er een soort relatie mee krijgt. Bree beweegt en helpt jou je kwaliteit van leven te verbeteren. Daarnaast heeft ook een mooi uiterlijk (niet geheel onbelangrijk).

 

Ontwerpers:
Rubí Vermeulen, Maurizio Filippi, Jianyu Shao