Coolhunts

Het is tijd voor HERstory

Sla je als vrouw of meisje ook wel eens je geschiedenis boek open en denkt “waarom staan er eigenlijk alleen maar mannen in, hebben vrouwen dan helemaal niets gedaan in het verleden?”. Dan denk je hetzelfde als de makers van HERstory.

Stel je bent aan het bladeren door je boek, en je komt het verhaal tegen van een man die wel 50 slaven heeft gered in begin 1900 en je opent de app en richt je camera in de app op die man dan krijg je Harriet Tubman te zien. Een afro amerikaanse vrouw die wel 70 slaven heeft gered. Nou zo heb je nu nog ongeveer 50 andere verhalen van vrouwen die iets hebben betekent voor de maatschappij.

Die hebben namelijk een app ontworpen waardoor je door middel van AR de vrouwen kan zien die in de geschiedenis wat gedaan hebben voor de maatschappij. Hoe werkt het nou precies?

Reden van het maken van deze app is dat de makers vonden dat jonge meisjes geen goede voorbeelden hadden en het eigenlijk heel gek is. Er zijn namelijk genoeg vrouwen die veel betekent hebben voor ons, maar die worden vergeten door de makers van de boeken.

Wat vind jij van dit initiatief? Laat het weten via Instagram