Coolhunts

Joy // Speelgoed voor Blinde Kinderen // All Inclusive

Als je blind bent geboren, ken je de wereld niet anders dan geluiden, geuren en gevoel. Maar zeker als kind ontstaat er een soort van gloof tussen kinderen die blind zijn en kinderen met zicht. Blinde kinderen leren op een andere manier spelen en hebben moeite met bijvoorbeeld het aflezen van gevoelens.

Lianne Siemensma vond dat deze kloof eigenlijk niet kan en ontworp zo Joy. Een spel gemaakt rondom vormen en erg gericht op tactiliteit. Hierdoor kunnen kinderen met zicht en blinde kinderen beter samen spelen. Door de verschillende vormen wordt de creativiteit van de kinderen meteen getest en kunnen zij samen een mooi verhaal maken rondom het speelgoed. Het speelgoed focust meer op gevoel en gehoor in plaats van het uiterlijk waardoor de achterstand kan het blinde kind meteen wordt weggenomen en de kinderen weer gelijk staan.

Dit speelgoed is een mooi voorbeeld voor de trend All Inclusive Society. Iedereen verdient een plekje binnen onze maatschappij en we staan allemaal gelijk aan elkaar.