Blog

Uitzending Pauw // Blog

Spannend Spannend Spannend, we waren de hele dag al aan het kijken wie er als gasten kwamen bij Pauw. Aangezien wij ’s avonds ook in de studio zouden zitten. Wat een kado’tje om een keer naar de uitzending te mogen. We hadden het geluk dat we een rondleiding kregen voor de show van de studio van Pauw en die van De Wereld Draait Door. De laatst genoemde was net klaar met filmen, de TL balken stonden aan en de grote beeldschermen uit, dit was wel even een ander sfeertje dan dat je op TV ziet. 

Om 22:30 uur mochten we de studio binnen, we werden even goed bekeken en op basis van (denken wij) je uiterlijk en kleding keuze krijg je een plekje in de studio. Ik zag er waarschijnlijk wel oké uit want ik mocht recht achter de gasten zitten, met mijn hoofd dus constant op de camera. Toen iedereen eenmaal een plekje had kwamen de gasten binnen: De toppers min Jan Smit, Minister Cora van Nieuwenhuizen, Theo Hiddema en de twee dames van de documentaire “Goede Buren”. Er zaten dus wel flink wat uitgesproken mensen bij, wat interessant werd tijdens de uitzending. Naast de gasten kwam natuurlijk ook Jeroen Pauw binnen. Het is altijd op TV moeilijk in te schatten hoe iemand in het echt is. Maar Jeroen Pauw kwam voor de uitzending, ook tijdens, over als een sympathieke man met humor. Hij en Gerard Joling waren aan het grappen over het vlog kanaal van Gerard Joling, waarop Theo Hiddema lekker op zat te mopperen. 

Tijdens de uitzending werden een paar interessante onderwerpen aangehaald, zoals het onderwerp waar minister Cora van Nieuwenhuizen voor in de uitzending zat. Namelijk het geld wat door haar beschikbaar wordt gesteld om Nederland voor te bereiden op toekomstige extreme weersverwachtingen. Als voorbeeld nam zij de extreme droogte die wij afgelopen zomer hebben gehad en daarnaast de overstromingen van de winter daarvoor. Nederland is al decennia lang enorm goed in het weghouden van water maar niet zo goed om in tijden van droogte water te halen. Dit moet volgens haar anders. 

Naast dit onderwerp werd er ook gesproken over de documentaire “Goede Buren”. De twee “hoofdrolspelers” waren in de studio aanwezig en spraken hun ongenoegen uit over hoe Nederland ouderen behandeld. Een emotioneel gesprek waar Gerard Joling het 1 en ander over te zeggen had. Aanleiding van het werk wat hun doen (langs bij ouderen in Rotterdam om te kijken hoe eenzaam zij zijn) was het nieuwsbericht van een paar jaar terug toen er een vrouw werd gevonden in haar huis die al ruim 10 jaar dood was. 

Ook werd er gesproken over het nieuwe boek wat geschreven is over Theo Hiddema en natuurlijk het 15 jarig bestaan van de toppers. 

De combinatie van de minister en meneer Hiddema was interessant, zij botste een aantal keer maar dat is wel erg interessant om naar te kijken. Vooral Gerard Joling was erg betrokken bij de gesprekken en zorgde voor een goede en gezellige sfeer ook in de studio, niet alleen bij de gesprekken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een aflevering van Pauw heb gezien maar wat is die man toch goed in het houden van interviews en inspelen op de gasten. Hij houdt goed de controle tijdens het gesprek en heeft goed leiderschap tijdens het programma. 

Al met al een zeer geslaagde avond!